БАГАТОКРИТЕРІАЛЬНА МОДЕЛЬ ІДЕНТИФІКАЦІЇ НЕШТАТНИХ СИТУАЦІЙ ЗА СУКУПНІСТЮ ОЗНАК - СОРОКОПУД, Тетяна; ПИСАРЧУК, Олексій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
В роботі наведено детальний опис розробленої багатокритеріальної моделі ідентифікації нештатних ситуацій за сукупністю ознак на об’єктах критичної інфраструктури. Об’єкти критичної інфраструктури завжди були і особливо зараз, під час війни, є місцями підвищеної небезпеки. Звичайно, на кожному об’єкті наявні камери відеоспостереження, різноманітні датчики ідентифікації нештатних ситуацій, але не існує поки єдиної системи, яка б автоматично оповіщувала про наявну небезпеки, а згодом, навчившись, дозволяла спрогнозувати можливість настання критичної ситуації (КС). Отже, створення універсальної багатокритеріальної моделі, яка б дозволяла не лише розпізнати критичну ситуації, а і прийняти рішення щодо її ліквідації є актуальним для підприємств критичних галузей.