АНАЛІЗ ХАРАКТЕРИСТИК МАЛОПОТУЖНОГО ФІЛЬТРА НА ТРАНЗИТОРНИХ АНАЛОГАХ ІНДУКТИВНОСТІ ЯК АЛЬТЕРНАТИВИ ФІЛЬТРІВ НА ПОВ’ЯЗАНИХ РЕЗОНАТОРАХ - ОСАДЧУК, Олександр; ДУМЕНКО, Денис (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
У статті проаналізовано основні характеристики малопотужних смугопропускаючих фільтрів. Розглянуті фільтри на пов’язаних резонаторах та запропоновано використання транзисторних аналогів індуктивності як їх альтернатива. Досліджена зміна основних параметрів компонентів фільтрів при заміні основного елемента на транзистор. Охарактеризовані основні аспекти та досліджений коефіцієнт передачі фільтра з використанням транзисторного аналогу індуктивності. Розглянуто режим роботи малого сигналу транзистора та його основні умови. Проаналізовані умови яким потрібно слідувати при виборі активного елементу. Наведено залежність роботи та параметрів транзисторів від живлення по постійному струмові, його стабільності та безперебійності. Проаналізовано можливість використання несиметричної смугової лінії передачі з діелектричним заповненням.